1978
Den första november 1978 flyttar Nyköpings raggare ut till en gammal bondgård som de får ta över i ett område som heter Kuggnäs ute på Arnö.

1979
Nu börjar ett enormt arbete med att ordna klubbhus och garage. Det även med hjälp av en genom kommunen AMS anställd. Husbandet DARC håller till på övervåningen och det anordnas en del fester under året. Polisen hade en liten razzia ute på gården med lite synpunkter som följd. Kommunen bidrar med cirka 200.000 kronor till renovering av gården. Ett namnbyte till ”Nyköpings Motorgård” är på gång och antalet medlemmar är nästan 300st.

1980
Kuggnäs ordnar en bilutställning på Nyköpings torg i slutet av sommaren.

1981
Kuggnäs diskuterade om att slå sig ihop med SHRA. Mekarkurser planeras under hösten, samt en egen klubbtidning är på gång. Åldersgränsen på fester sätts nu från 15 år. I slutet av hösten får Kuggnäs en heltidsanställd på gårde

1982
Varmgaraget blir klart.

1983
En klubbtröja trycktes upp

1984
Utbyggnad av klubbhuset planeras.

1985
Förslag på namnbyte till "Kuggnäs Fritidsförening" planeras med anledning av ekonomiska skäl

1986-1987
Namnbytet träder i kraft, det är nu 10 år sedan bildandet av Kuggnäs vilket firas med att styrelsen åker på en båttur???

1988
Man diskuterar en sammanslagning med en lokal MC klubb. Den diskussionen fortsätter ett par år, men det blir aldrig av

1989
Ordföranden avlider strax innan jul

1991-1992
Polisen lånar gården till träning av sina narkotika hundar. Under hösten får klubben ett lyft efter många år av stiltje och ytligare tre garage blir klara. Nyköpings cruisingen börjar som en nationaldags cruising och det alkoholförbud som tillkom någon gång under 80-talet hävs. Året avslutas med en stor nyårsfest i klubbhuset

1993
Det byggs ytligare tre garage under året, i klubbhuset byggs en ny bar och en scen. 15 års festen hålls vid invigningen av nya baren, tre band spelar och cirka 250 gäster kommer ut. I slutet av året börjar planerna på att friköpa gården från kommunen.

1994
Kuggnäs friköper gården för 55.000 kronor. Ett omfattande arbete med nya garage och renovering av ladorna tar fart, bland annat byttes taken på södra och västra ladan med hjälp av folk från ALU projekt. Baren i klubbhuset byggdes om igen.

1995
En fyrpelarelyft installeras i ett nytt garage som blir klart under våren. Beslut tas i att ta ett lån på 250.000 kronor till renovering och utbyggnad med ytligare nya garage under 1996.

1996
Två nya garage blir klara under året. Den stora utomhusfest i början av juni, som senare under flera år blir känd som "stora sommarfesten" hålls, den blev mycket lyckad då cirka 400 gäster kom.  Ett stort garage med platser för fyra bilar görs om till enkelgarage. Från och med detta år gäller amerikansk bil som krav för medlemskap, och nu heter klubben "Kuggnäs Motorgård". Musiklokaler till uthyrning börjar byggas. Den cruising i slutet av september som nu kommer att hållas varje år anordnas.

1997
Ett samarbete med andra motorklubbar i närliggande städer inleds. Två nya garage byggs klart under året, samt fler replokaler ovanpå garagen. Beslut om att införa en klubbväst tas. Året avslutas med julbord och bastu på Blommenhof.

1998
Framsidan av klubbhuset byggs ut så att en större och bättre bar kan få plats. De som startade Kuggnäs bjuds in till "stora sommarfesten" som i år även är firandet av Kuggnäs 20års jubileum, den blir mycket lyckad med cirka 550 gäster. Två garage blir klara under hösten samt två replokaler, klubbvästarna blir klara under sommaren med det ryggtryck som fortfarande är Kuggnäs officiella märke (det som är längst upp på sidan). På hösten åker medlemmarna på en klubbresa till Kanarieöarna, det blev starten på en årlig tradition som återkommit varje år sedan dess. En bit mark till parkering arrenderades av kommunen.

1999
Storrenovering inne i klubbhuset, samt byte av ytterväggarna på ladorna påbörjas. Ett bra klubbutbyte med "Teddyboys" från Västerås inleds.

2000
De gamla medlemmarna lånar Kuggnäs till en återförenings fest i slutet av september.

2001
Kuggnäs lånas ut till en hårdrocksfest i början av året, och i slutet av sommaren till "Sensommarblot", då hade Kuggnäs även ett tillfälligt alkoholtillstånd. Ultima Thule spelade och orsakade ett enormt liv i media, Kuggnäs motorgård var från och med nu rikskänd.

2002
Kommunen bjuder på ett bidrag om cirka 100.000 kronor som används till bergvärme installation, Kuggnäs ställer då in en planerad fest i Augusti. En permanent utescen byggs upp. Kuggnäs fick även ett permanent alkoholtillstånd som drogs in direkt efter valet i september. Klubbens hemsida på internet startas även detta år.

2003
Kuggnäs firar 25års jubileum med en 2 dagars musikfestival i början av Augusti, som från och med nu kommer att vara den årligen återkommande "Kuggnäsfestivalen". Det kom då cirka 1500 besökare, samt cirka 95 poliser, helikopterbevakning och lite strul på stan. Nu börjar kommunen att med alla medel försöka stoppa festivalen och inleder en juridisk process som kommer att vara ett par år. Bland annat angående kommunens beslut om begränsade ljudnivåer.

2004
Kommunen beslutar om att planlägga området som statsplanerad mark, vilket Kuggnäs överklagar med hjälp av en advokat. Kuggnäs anmäler SN till pressombudsmannen och pressetiska rådet, på grund av tidningens förtalskampanj mot klubben, dock utan framgång

2005
Totalt har vi sex överklaganden i omlopp. Södermanlands Nyheter skriver något negativt om Kuggnäs minst en gång i månaden. Bygglov på utbyggnad av klubbhuset, två nya garage och en verkstad läggs in till kommunen

2006
Kuggnäs får rätt mot kommunen i regeringen på samtliga punkter vi överklagat, vilket firas med smörgåstårta medans kommunen gör ett sista anfallsförsök mot Kuggnäs i media. Kuggnäs får alkoholtillstånd på festivalen igen.

2007
Det är nu ganska lugnt med kommunen efter maktskiftet i kommunen, även tidningarna har slutat svartmåla Kuggnäs, festivalen blev mycket lyckad och lugn detta år.

2008
Kommunen måste nu besluta om bygglov, då tidfristen för det håller på att rinna ut, men i maj kom de istället med ett förslag på en bytesaffär. Vilket skulle innebära en flytt av verksamheten till Brunnsta gård i närheten av Skavsta, därför skjuts firandet av 30års jubileet upp en aning. Men Kuggnäsfestivalen hålls med som vanligt lyckat resultat med undantag från ett besvärligt strömavbrott mitt i spelningen. Nationaldags cruisingen blev kanske den största sedan 80 talet.

2009
Den lite av numera traditionsenliga spelningen med Völund Smed som huvudband blev en mycket trevlig och lyckad start på 2009, trots att det tyska bandet Kategorie C som var planerat inte kom på grund av inställda flyg av kraftig dimma. I början av våren skriver Södermanlands Nyheter en sex sidor lång lördags bilaga om Kuggnäs historia. Den var vinklad åt att föreningen i princip skulle ha gått från familjeidyll till ljusskygg verksamhet. Svartmålningen verkade ha återupptagits.

Den affär som kommunen erbjöd Kuggnäs om att flytta verksamheten till nya lokaler har för närvarande blivit avblåst. De 7 miljoner som kommunen hade beviljat till att bygga upp den nya gården var kraftigt underräknade och räckte inte till hälften av vad Kuggnäs skulle ha fått från början. Vi kan självklart inte byta en färdigbyggd motorklubb jämt mot en knappt halvfärdig. Därför har vi för närvarande tackat nej till bytesaffären.

Både sommarcruisingen och höstcruisingen i Nyköping var mycket lyckade med många bilar som deltog. Klubbens medlemmar åkte till Aiya Napa på Cypern i september. Klubben investerade i en ny PA-anläggning i slutet av året.

2010
Året inleddes med ett releaseparty av Ultima Thules nya skiva "korpkvädet" och Blå Brigader som förband, vilket var en mycket trevlig tillställning som det tyvärr kom lite för mycket besökare till, några kunde tyvärr inte få komma in på grund av lokalens begränsningar.

Den årliga vinterspelningen var något mindre välbesökt, troligen beroende på att den låg i nära anslutning till ovan nämnda releaseparty.

Klubbhuset renoverades under våren, en ny toalett byggdes intill den befintliga där det tidigare var ett mindre förråd. Nytt klinkersgolv i baren, bardisk, belysning och det mesta i baren gjordes om. Golven slipades och lackades. Rummet på övervåning där tidigare stod ett biljardbord delades av och en del blev låsbart rum som ska vara loge åt de band som ibland spelar på Kuggnäs.

Cruisingen i början av juni var som vanligt både mycket bilar och folk på. Höstfesten i samband med avslutningscruisingen hade Kuggnäs fest på kvällen där bandet "Snake Pit Rebels" spelade.

Kuggnäsfestivalen förflöt som vanligt under två dagar i slutet av juli, utan några som helst problem förutom att det regnade mycket kraftigt under fredagskvällen. Regnet orsakade ett strömavbrott i PA-anläggningens jordfelskrets, med ett halvtimmes avbrott som följd.

Klubbens medlemmar åkte detta år till den Grekiska ön Zakhyntos i början av september för att koppla av efter sviterna av festivalstöket

2011
Den traditionella Völund smed spelningen var i början av året välbesökt. I allmänhet har gården renoverats till bättre skick. Både sommar och höst cruisingen var lyckade med riktigt mycket bilar.

Festivalen var detta år något färre besökare, men ändå lyckad, vädret var bra på Kuggnäs trots skyfall i Nyköping centrum.

Klubbens medlemmar åkte detta år till Magaluf för att koppla av i medelhavet en vecka. I slutet av året hade vi som vanligt en fest där vi som tack bjöd de som hjälpt oss med festivalen. En ny medlem tillkom under hösten.

2012
Började självklart som vanligt med Völund Smed spelning. Renoveringen av gården fortasatte under året. Kuggnäs lånades ut i maj till Vrena-klubben Undertakers som hade en mycket lyckad bilträff i maj, med utställningar och liveband. Sommarcruisingen bjöd på bra väder och många bilar.

Festivalen var den bästa hittills där otroligt många kom för att se Ultima Thules sista spelning innan det bandet lades ned. Enligt uppgifter såldes någon mer öl (läs allt var slut innan 24.00 lördag) än den konkurerande festivalen på träffen folkets park i Nyköping. Vi hade en otrolig tur att helgen för festivalen var i princip den enda helgen på hela sommaren då det faktiskt var sommarväder, varmt och uppehåll.

Årets klubbresa gick till Magaluf igen, eftersom vi börjar hitta där nere nu. Höstcruisingen var lite blöt med ett katastrofalt dåligt väder, vilket i och för sig var typiskt för 2012 års väder i övrigt. Vi åkte på en 24 timmars kryssning med de som hjälpte oss på festivalen. Två nya medlemmar tillkom under våren.

2013
Detta år började med vinterspelning, men utan Völund Smed, spelade gjorde Pitbullfarm, Enhärjarna och Folkhem gjorde debutspelning.
Både sommar och höstcruising var lyckade med bra väder, mycket folk och bilar. Vi färdigställde upprustningen av gården med bland annat rödfärgning av samtliga byggnader.

Årsmötet hölls på Birka Paradis under en 24 timmars kryssning till Åland. Vi fick en ny fullvärdig medlem och en ny provmedlem under året.

Festivalen var av förklariga anledningar mindre besökt än 2012, men ändå med marginal tillräckligt. Vädret var riktigt fint hela helgen, så även en större del av Södermanlands poliskår passade på att stå och sola sig ett par dagar.

Klubbresan styrdes mot Rhodos i början av hösten för den välbehövliga rekreationen efter festivalen.

2014
Vi hade under 2014 de återkommande festerna med Vinterspelning i början av året, följt av sommarcruising i samband med nationaldagen på en fredag, men utan fest på klubben. Avslutningscruising körde vi med fri entré och liveband, vilket visade sig mycket lycket, då ovanligt mycket besökare dök upp.

Årets festival hade något färre besökare än året innan, i övrigt förflöt den som vanligt utan problem.

Årsmöte höll vi på båt mellan Sverige och Åland, utlandsresa gick till San Antonio på Ibiza. En del av altanen blev uteplats med tak över.

2015
I vanlig ordning började vi med vinterspelning, sedan sommarcruisning på nationaldagen som inföll en lördag. På denna hade vi år tillstånd att köra över Nyköpings torg under en begränsad tid på kvällen, därefter hade vi fest på klubben med konceptet fri entré, vilket drog otroligt mycket besökare. Avslutningscruisingen körde vi med exakt samma koncept, men cruisning på hösten drar av naturliga skäl mindre folk.

Festivalen fortsatte tyvärr sin nedåtgående trend med färre besökare och svårt att få band som drar bredare intresse.

Under året minskade tyvärr medlemsantalet med tre fullvärdiga och en provmedlem. Årsmötet hade vi som vanligt på Ålandsbåten och utlandsresan gick till Magaluf på Mallorca. Uteplatsen färdigställdes och glasades in.

2016
På gång...